01 Header

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Yetkiyi Devralmaya Geliyoruz

30 Temmuz 2019 tarihinde özlenen ve beklenen Manevi, İlkeli, Liyakatli sendikacılık için, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın sorunları başta olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, çözüm önerileri sunmak gayesiyle MİL-DİYANET SEN’İ kurduk.

Başkanlığımızın her bir ferdinin ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve daha da geliştirilmesini amaçlıyoruz. Mil-Diyanet Sen, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü esas almıştır.

Ülkemizin içine düştüğü en büyük sorunlara dikkat çekmek için adımızı Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikacılık (Mil-Diyanet Sen) olarak koyduk. Sendikacılığa olan güvenin azaldığı bir dönemde, bizler gönüllere umut olmak ve tekrar güveni tesis etmek “Güçlünün Haklı Olduğu Değil, Haklının Güçlü Olduğu Sendikacılık” anlayışı için bu yola çıktık.

Asla kavga etmek için değil, aksine hayra motor şerre fren olmak için çalışacağız. Bu çalışmaları yaparken karşılaşacağımız tehdit, şantaj ve iftiralara karşı korkmadan dimdik ayakta duracağız. Kırmadan, incitmeden ve din görevlisi kimliğimize de aykırı bir tutum içinde olmadan çalışacağız. Mil-Diyanet Sen olarak Din görevlisinin olduğu her yer ve mekân bizce kıymetlidir. Sevgi, saygı ve kardeşlik asli şiarımız olmaktadır.

Her bahar bir çiçekle başlar, bir kardelen çiçeği gibi mazlum gönüllere umut olmak için koyulduk bu yola. Önce ahlak ve maneviyat bayrağına sarılarak yürüyeceğiz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu sendikacılık anlayışıyla geliyoruz. Masada üyelerini hakkı ile temsil edemeyen, yetkili ama etkisiz sendikalardan yetkiyi devralmak için geliyoruz. Ranta değil, hakka ortak olmak için hak mücadelesinin yeni temsilcisi olmak için “Yetkiyi Devralmaya” geliyoruz.

Bu ilkeler çerçevesinde bizimle çalışmak isteyen tüm görevlilerimizi sendikamıza davet ediyoruz.

Allah Yar ve Yardımcımız Olsun.

 
Powered By aSa