01 Header

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Mil-Diyanet Sen olarak uzun zamandan beri cami derneklerinin mutlaka Diyanet’e bağlanması, idari ve mali denetiminin Başkanlığımız tarafından yapılması gerektiğini savunduk ve bu konuyu gündemden hiç düşürmedik.

Cami dernekleri kendilerini yasal olarak din görevlilerimiz ve müftülüklerimizin üstünde görmeleri, kendine buyruk iş ve işlemler yapmaları, müftülükten izinsiz hareket etmeleri ve en önemlisi de cami görevlilerimiz üzerinde sürekli baskı oluşturmaları nedeniyle ciddi sorunlar yaşanmaktaydı. Bugüne kadar din görevlilerimiz ve cami dernekleri arasında sonu ölümle biten ciddi kavgalar yaşandı. Din görevlilerimiz ‘Dernek terörü’ diye nitelendirdiğimiz dernek yöneticilerinin saldırılarına maruz kaldılar. Yüzlerce din görevlimiz dernek terörü sebebiyle yerinden ve işinden oldu.    

Nisan 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki 18 bin 44 spor kulübü derneğinin iş ve işlemlerine yönelik dosyaların Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilme kararı aldı. Bu kararı görünce Mil-Diyanet Sen olarak bizler de ‘neden cami dernekleri de Diyanet’e bağlanmasın’ diyerek yetkililere konuya ilişkin çalışma başlatılması çağrısında bulunduk. 

Nihayet, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘2024-2028 STRATEJİK PLAN’ını açıkladı.

Mil-Diyanet Sen’in ısrarla savunduğu ve gündemden hiç düşürmediği ‘Cami derneklerinin Diyanet’e bağlanması, idari ve mali açıdan Başkanlıkça denetlenmesi’ konusu açıklanan ‘2024-2028 Stratejik Plan’da yer aldı.

Planda yazıldığı şekliyle cami derneklerinin Diyanet’e bağlanması için mevzuat çalışması yapılacağı açıklaması yer aldı. 

2024-2028 Stratejik plan’da yer alan bu kararın uygulanmasına ilişkin ilgili mevzuat çalışmasının ivedilikle başlatılması ve en kısa sürede sonuçlanması temennisinde bulunuyoruz.

 
Powered By aSa